Кріс Аллен: Коли стався ваш Майдан, я зрозумів, що тут діється історія і приїхав

28 Серпня 2017
1256
28 Серпня 2017
13:15

Кріс Аллен: Коли стався ваш Майдан, я зрозумів, що тут діється історія і приїхав

Вікторія Жуган
Журналіст, «Радіо Свобода»
1256
Кріс Аллен: Коли стався ваш Майдан, я зрозумів, що тут діється історія і приїхав

Він писав про нашу війну. Від окупації Донецька до передової з Правим сектором. Так і казав: «За освітою я історик. Коли стався ваш Майдан, я зрозумів, що тут діється історія і приїхав». Без жодного журналістського досвіду він просто взяв і почав публікуватися в найбільших світових ЗМІ. Коли жертв на Донбасі стало менше, ті стали неохоче брати його фріланс. Chris Allen все кричав, що журналісти мають об'єднуватися і не дозволяти жовтому мотлоху перебивати важливі історії. Сварився на The Guardian, що платять менше 100 фунтів за матеріал з передової; з The Washington Post, що неправдиво переписали його текст, з Al Jazeera, що викинули півматеріалу після погроз «1+1» подати в суд. Він не боявся стояти за себе і за те, у що вірив, і лізти в саме пекло. Він точно знав, на що іде. 
Перед поїздкою в Південний Судан в нього шалено горіли очі - він їхав за Великим Матеріалом. «От коли я сяду в грузовик з повстанцями з купою калашнікових, тоді вспокоюсь». Якось так мені казав, якщо я добре пам'ятаю і перекладаю.
Якби він прочитав заголовки про свою смерть, я знаю, що він сказав би. «То принаймні смерть американського журналіста змусила їх всіх згадати, що там громадянська війна, в Південному Судані! Ненавиджу це лицемірство!» - сказав би він, махав би руками і я знала би, що він боротиметься далі.
Коли ми прощалися, я йому бажала зробити в Судані Справжній Матеріал. Не пам'ятаю, чи сказала берегти себе. Коли він вкотре розповідав про свої шалені журналістські пригоди, я вмовляла писати мемуари. Він сміявся і махнув рукою. А я тепер просто хочу послухати ще.
http://www.aljazeera.com/…/journalist-christopher-allen-kil…

Джерело: фейсбук-сторінка Вікторії Жуган

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1256
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду