Висновки Мостової - це соціальні діагнози

5 Вересня 2018
1540
5 Вересня 2018
14:38

Висновки Мостової - це соціальні діагнози

1540
Висновки Мостової - це соціальні діагнози

От я ціную Мостову як доктора Хауса від журналістики. Я знаю, що її висновки – це соціальні діагнози. Згадайте бодай пару років тому її «На фарбу» – про те, що вся наша революція всієї нашої гідності перетворилася на перефарбовування парканів у кольори прапору. І про те, як це небезпечно. І от воно – все, як у баби Ванги: коротко, сильно і влучно.

«Хай тут порветься моє серце» – це теж діагноз. І я не розумію, що можна в цьому не розуміти.

Що це за претензії – це не аналітика, це погана газета, її чоловік Гриценко. і?..

...Ніна Матвієнко дала інтерв’ю якомусь каналу. Висловила думку щодо артистів, які виступають в Криму, і ця думка суперечить патріотичному мейнстріму. Я інтерв’ю поки не дивилася, але для того, що я хочу сказати, це не так важливо. Суть в тому, що щойно вона це сказала, як понеслось лайно по трубах – про вату в голові і «Матвієнко, давай до свіданія». А драсьтє було, я перепрошую? Як охоче люди прощаються з тим, з чим і не привіталися, чого в їхньому житті і так не існувало – ні як мистецького факту, ні як приводу для рефлексії.

...Ніби вони купували її платівки, ніби це становило якусь цінність у їхньому житті. Весь той пласт живої музики, що є Ніна Матвієнко для мене, для більшості з тих, хто кричить оце своє притрушене «до свіданія», ніколи не існував.

Мені Ніна Матвієнко – це така пташка з дуже своєрідним голосом і не менш своєрідним мисленням. І майже шаманським ставленням до реальності. І зрештою вона має право висловлювати свої думки. Бо набагато гірше, коли людина, говорить не те, що думає, а те, що треба. Це тоді «одні слова для кухонь, другіє для уліц», це срср.

Вона може помилятися. але в мене немає жодної підозри, що вона говорила «на замовлення» чи що вона не любить Україну. І тому мені цікава її аргументація.

Більше того: передбачаючи верески в коментах, вона все одно говорила про те, що думає. а отже, М – мужність.

А головне мені, що її Україна, як і моя, це про право думати вголос і мати свою думку, а не верещати разом завчені патріотичні речьовки, від яких розривається і моє серце. Тут.

Джерело: Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1540
Читайте також
25.08.2017 10:00
Євген Середа
для «Детектора медіа»
3 696
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду