Путіну підсунули залізного Курта

9 Липня 2017
1479
9 Липня 2017
14:00

Путіну підсунули залізного Курта

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
1479
Путіну підсунули залізного Курта

Всім, хто вважає, що Україна провалилася у зв'язку з «епохальною» зустріччю Трампа і Путіна, рекомендую подивитися прес-конференцію міністра закордонних справі Росії Лаврова. Так і хочеться запитати: «Моня, ти чіво такой нєрвний?». Він ледь не на кожному кроці хамив журналістам і час від часу смикався, наче його кусає муха це-це. Не іржав переможно, а жалібно блеяв.

А нєрвний він того, що вони ні про що не домовилися. Вся планета напружено очікувала, що ж там такого відбудеться між цими двома чоловіками. А не відбулося нічого. Пшик. Питання санкцій, які, ми всі боялися, будуть зняті, навіть не порушувалося. Як? А ось так! Ніяких санкцій ніхто не знімав і знімати не буде. А Росія  навіть питати, судячи зі всього, про це  боїться, бо знає, що отримає відлуп. Головний підсумок – «установлєніє лічних взаімоотношеній», як сказав Лавров.

Нібито домовилися вони про перемир'я на півдні Сирії , але ж там ніби і так перемир'я, бо американці   саме цей регіон контролюють. Хоча треба нагадати, що у грудні 2016 року оголошувалося перемир’я в Сирії і воно було порушене ледь не наступного дня.

Вони аж дві години балакали і десять хвилин! Ну то й що? Могли б і п'ять годин, і десять. Головне - не тривалість, а зміст, А змісту - нуль. Хіба що хімія, якщо вірити Тіллерсону там була. Яка ще хімія? Мабуть, хімії Лаврову не дісталося, тому він і розпсихувався. 

Кажуть, американці простодушні. Після цієї зустрічі - не вірю. Це ж якими треба бути єзуїтами, щоб просто перед балачкою Трампа з Путіним такий подаруночок підсунути - призначити яструба Курта Волкера на посаду спеціального посланця по Україні. Чувак з кубла МакКейна.  Де факто це означає, що американці влазять у нормандський формат. Формально поки що ні. Але де факто - так. Якщо врахувати жорстку риторику Макрона, то  цей формат для Москви перетвориться на розпечену сковорідку. 

Тепер про нібито провал України через її відсутність на цьому грандіозному заході. Напевне, краще було б, якби там Порох посвітив фейсом. Суто для символічності, щоб наші зрадофіли заспокоїлися. Але по суті йому там не було чого робити. Бо дуже схоже, що під  час свого візиту до Вашингтона він про все необхідне  домовився. І призначення Курта Волкера - тому яскраве підтвердження. 

До речі, Волкер сьогодні  до Києва приїздить, а потім до Москви. Отже, статєвий акт з Кремлем він починає негайно. Тільки оргазмів у Кремля не буде.

Вибачайте за такий не характерний для мене розбещений  стиль. Просто емоції переповнюють. Відчуття таке, що незабаром у цій клятій війні почнуться зміни. У кращий для України бік. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду