Ви не нас ігноруєте, а нашу аудиторію, пане президенте

14 Травня 2017
1223
14 Травня 2017
19:41

Ви не нас ігноруєте, а нашу аудиторію, пане президенте

Петро Шуклінов
Військослужбовець, колишній медійник
1223
Ви не нас ігноруєте, а нашу аудиторію, пане президенте

Четверта пресс-конференція президента Порошенка, на якій LIGA.net не дають задати питання. Колись я припустив, що після розмови з президентом нас більше не покличуть до АП на закриті зустрічі з головою держави. Але вони вирішили піти далі, ігноруючи навіть питання від топового ділового медіа, яких в країні взагалі вже не лишилось.

Ви не нас ігноруєте, а нашу аудиторію, пане президенте. Три роки кожну пресс-конференцію особисті образи мають у вас більший пріорітет. Зате про футболки поговорили. На приємні питання про грузинів і другий строк відповіли. Ці питання і відповіді без сумніву саме те, чого більше року чекала країна.

Адже справді. Хіба країну цікавлять відповіді на питання про ваше корумповане оточення, про всіх ваших давніх і тимчасових друзів - колишніх регіоналів типу Бойка. Чи про те, як колишні регіонали купують вам телеканали. Чи про те, як колишні регіонали купують впливові журнали і газети. Чи про те, як ваше оточення фінансує низку нових псевдосайтів. Як з'являються новітні Курченки президента Порошенка. Чи про Кононенка, Грановського, Мартиненка і Медведчука. Про газовий і нафтовий бізнес друзів. Про банківські махінації. Нові корупційні схеми. Де ці питання? Ні, це нікому не цікаво. Краще відповідати на зручні питання про сина, який, на відміну від інших, насправді не дерибанить країну і може бути темою виключно для таблоїдів.

Що почула країна за півтори години? Чи отримала відповіді на справді важливі питання? Чи хоч одне запитання було достатньо гострим? Одне чи два. Інші просто підігрували президенту, даючи змогу не відповідати за корупцію, а робити вигляд, що всередині країни все гаразд. Тепла ванна з прогнозованими і час від часу зрежисованими питаннями. З посмішками, двома-трьома (!) питаннями за раз від деяких ЗМІ, сміхом і переходами на ти. Гарна вистава.

Вперше опубліковано в Фейсбуці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1223
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду