Канал «Україна» втратив гідність у піарі Олега Ляшка

23 Січня 2017
1015
23 Січня 2017
17:21

Канал «Україна» втратив гідність у піарі Олега Ляшка

1015
Журналістів відправили знімати сюжет про народження теляти у корови Смерічки.
Канал «Україна» втратив гідність у піарі Олега Ляшка

3 грудня телеканал «Україна» повідомив, що лідеру «Радикальної партії» Олегу Ляшку подарували корову. Хоч це і виглядало піаром (особливо альтруїстичні заклики депутата), сюжет мав хоч якийсь інформаційний привід: все-таки день народження в одного з лідерів парламентських фракцій. Сюжет (26:45) 14 січня не може похизуватися навіть цим, адже головна новина матеріалу (заради якого знімальна група їздила у Чернігів) - корова народила теля.

«В хозяйстве переселенцев Бобровых пополнение, отелилась корова Смеричка, которую лидер Радикальной партии Олег Ляшко подарил многодетной семье», - саме так починається підводка ведучої «Событий», наче всі глядачі знають, що це за сімейство й наче народження у них теляти - справжня подія. Нам повідомляють ім’я «новонародженного» і ще раз нагадують про благодійність нардепа: «Корову политик передал семье Бобровых месяц назад и Смеричка уже стала главной кормилицей семейства, в котором воспитываются семеро детей. Год назад они переехали в Черниговскую область из неподконтрольного Украине Красного Луча».

Далі - коментар вдячної сім’ї: «Молочко, канєшно, потрібно. Велика у нас сім’я. Є ще у нас годовалий синочок. Молоко купляли у людей, то важко. А теперь своє. Так получилось і бистренько і з молоком, і с тельонком».

Про те, що цей сюжет переходить усі межі журналістської гідності і те, що самому Олегу Ляшку має бути за нього соромно, говорити зайве. Реально ж цікавить інше. «Вікіпедія» стверджує, що період вагітності у корів триває дев’ять місяців. Це означає, що однопартійці або подарували своєму лідеру уже вісім місяців як вагітну корову, або в цій історії щось нечисто.

Детальніше про це, та те як на «1+1» стався рецидив новин про НБУ, а на «Україні» заради піару першої леді проігнорували дітей, читайте у публікації Чим Гонтарева не догодила «Плюсам»? Моніторинг теленовин за 9–14 січня 2017 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1015
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду