У націоналізації «Привату» винні медіа?

19 Грудня 2016
1408
19 Грудня 2016
16:11

У націоналізації «Привату» винні медіа?

1408
У націоналізації «Привату» винні медіа?

От, виявляється, що у тому, що націоналізували «Приват», винні медіа:) Принаймні так написав у своєму пості Дмитро Дубілет. Цитату дивіться нижче. А поки кілька думок.

Безперечно, інформаційні атаки можуть спричинити паніку – так і було. Але насправді треба дивитися глибше: ці останні інформаційні атаки проти «Привату» – частина довгої та затяжної війни Коломойського з іншими олігархами. Чи могла вона завершитись інакше? Напевне, могла б... Але, думаю, коли Коломойський вирішив віддати «Приват» державі, він керувався далеко не інтересами вкладників. І зробив це саме зараз, бо так було вигідно. Чи є там якесь подвійне дно в цій угоді, чи, може, в «договорняку»? Припускаю, що є. Але мене непокоїть не Коломойський, а те, що держава, яка такі рішення приймає пізно вночі й у такий спосіб, відходить від демократичних практик. 

Цитую Дубілета: «Почему это произошло?
С тех пор, как началась война, наш банк пережил семь информационных атак. Любой другой банк не пережил бы любую из них.
Но последняя атака, которая началась неделю назад, была самой тяжелой. Каждый день мы обновляли рекорды по количеству средств, выданных паникующим Клиентам в банкоматах и отделениях.
Кстати, в субботу, когда паника начала понемногу спадать, контрольный выстрел сделал Интер в вечернем выпуске новостей: “В понедельник ПриватБанк приостановит все платежи! Впрочем, мы не получили ни подтверждения, ни опровержения этой информации от пресс-службы банка”. Думаю, для журналистов Интера уготовано отдельное место в аду (от пресс-службы ада я опровержения не получил).
Собственно, решение о добровольной и мирной передаче банка во владение государству было принято ровно в тот момент, когда мы поняли, что эту информационную атаку мы можем не пережить, и что под угрозой могут оказаться наши Клиенты».

Мені цікаво, чи зміниться тепер політика щодо Порошенка на «плюсах», бо це багато про що може тоді сказати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1408
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду