цвІНТЕР реваншизму: коли мерці пробуджуються

цвІНТЕР реваншизму: коли мерці пробуджуються

26 Серпня 2016
5098
26 Серпня 2016
12:45

цвІНТЕР реваншизму: коли мерці пробуджуються

5098
цвІНТЕР реваншизму: коли мерці пробуджуються
цвІНТЕР реваншизму: коли мерці пробуджуються

Чому саме на 25-річницю я вирішив переглянути «святковий концерт» на «Інтері», якщо знав, що навряд чи від минулорічного «телесвята» щось зміниться — ані риторика на кшталт «назад в СССР!», ані підбір виконавців із Повалій на чолі? Просто хотів пересвідчитися, чи змінилися в реваншистів із комуністично-регіоналівської кліки путіна-януковича плани відносно минулого України. Адже крізь дзеркало минулого завжди можна роздивитися майбутнє. Виявляється, що ні, не змінилися: Україна в День свого 25-річчя на цьому телеканалі виглядала виключно як частина колишнього Радянського Союзу, а не як справжня незалежна держава. Взагалі-то, ця знахабніла телезрада більше нагадувала роковини по розпаду СРСР, аніж святковий концерт до Дня Незалежності. І на це у власників телеканалу та їхніх кремлівських кураторів є вагомі причини.

Через «Інтер» Москва продовжує мобілізовувати свою п’яту колону в Україні. Кремль не ставить за мету приєднати до телеаудиторії «цвІНТЕРа» справжніх патріотів або українську молодь. Це зайвий клопіт. Його головне завдання тримати в радянсько-імперській ілюзії всіх тих, хто ще пам’ятає заповіти «Леніна-Сталіна» та свого часу віддавав на виборах голоси за комуністів, соціалістів і регіоналів. А таких в Україні ще вагон та возик. І вони нікуди не поділися! Вони просто чекають сигналу, як оті зомбі та живі мерці з фільмів жахів, аби знову повстати з цвинтаря історії та з очима, сповненими ненависті до всього (окрім свого минулого), йти вперед і нищити паростки нового суспільства, зокрема й майбутнє своїх дітей та онуків.

Найтрагічніше в цьому, що живі українські «зомбі» не розуміють та не сприймають нічого, окрім своєї згадки про «щасливу радянську молодість», коли столицею була Москва, а ковбаса — по 2,20.

Так народжується реваншизм. Так формуються смаки й телеаудиторія старшого покоління прив'язується до певного телеканалу. Так насаджується ідеологічний фашизм. Адже якщо «Інтер» під час концерту в День Незалежності держави дозволяє собі згадувати про героїчну 73-денну оборону Одеси від німецько-фашистських загарбників, проте свідомо замовчує подвиги сьогоднішніх українців, які 252 доби захищали Донецький аеропорт від путінських наймитів, то в мене немає іншого визначення цього, крім як ідеологічний фашизм.

Ця телевізійна пухлина має тенденцію розростатися. І якщо її вчасно не вилікувати або хірургічно не видалити з організму 25-річної України, наслідки можуть бути дуже серйозними. Навіть летальними. Чи історія з «кримським волевиявленням» та війною на Донбасі нас нічого не навчила?..

Фото надане прес-службою каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5098
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду