Про несправедливі звинувачення на адресу Юрія Луканова

12 Липня 2016
2040
12 Липня 2016
10:33

Про несправедливі звинувачення на адресу Юрія Луканова

Агнєшка Ромашевська-Гузи
Заступник голови Асоціації польських журналістів SDP
2040
Про несправедливі звинувачення на адресу Юрія Луканова

Шановні колеги,

З великим жалем я дізналася про сумніви і звинувачення на адресу Юрія Луканова з боку його колег по профспілці щодо його поведінки під час щорічного з'їзду EFJ в Сараєво. Оскільки я була присутня на цьому з'їзді, я хотіла б пояснити наступне:

Тільки завдяки рішучості та наполегливості пана Юрія з'їзд EFJ прийняв якусь позицію щодо Криму. Поскільки питання затягнулося майже до кінця, Юрій Луканов пригрозив залишити з'їзд, якщо резолюція не буде прийнята (до чого прагнула російська делегація не стільки чітко висловлюючись проти того, скільки висуваючи
ідеї по "розмиванню" питання).

Для більш глибокого розуміння питання про розподіл сил в Європейській Федерації Журналістів, необхідно чітко розуміти особливу роль, яку в очах більшості західних колег відіграє Союз Журналістів Росії. У переважній більшості вважають, що вхід в EFJ союзу Журналістів Росії як найбільш важливий і незрівняний з
будь-яким іншим, розширення "на схід". Хоча СЖР дуже скептично сприймається більшістю незалежних журналістів в Росії, він грає важливу роль в Федерації. Уже другий термін не випадково засідає в уряді Федерації репрезентантка СЖР. Це зовсім не означає, що немає будь-яких можливостей для маневру. Проте, кожна дія
в рамках Федерації, щоб бути ефективною, вимагає хорошого продумування, планування і стомлюючого пошуку союзників.

Моєю метою не є втручання у внутрішні справи Незалежної Медіа Профспілки України та прийняті Вами рішення. Справжнє
пояснення я представляю тільки через мою впевненость в тому, що в даному конкретному випадку з Юрієм Лукановим мали місце несправедливі звинувачення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2040
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду