Одкровення Меладзе: от і все зрозуміло

24 Лютого 2016
1048
24 Лютого 2016
13:14

Одкровення Меладзе: от і все зрозуміло

1048
Одкровення Меладзе: от і все зрозуміло

Така собі «Ліза» оприлюднила інтерв'ю з Костянтином Меладзе стосовно національного відбору на конкурс Євробачення. Перегляньмо його, спробуймо «умом Меладзе не понять», і багато що стане зрозумілим: і те, як працювало журі на національному відборі на конкурс Євробачення, й те, що взагалі відбувається в нашому шоу-бізнесі. Зокрема, чому з року в рік національні відбори на Євробачення — це події одноразового ефекту, а весь шоу-бізнес живе окремо від них, не помічаючи їх.

Костянтин Меладзе не шкодує найвищих епітетів до рівня національного відбору, каже: «Составить представление о нем (про шоу-бізнес. - Б.Б.) по украинским музыкальным каналам очень сложно. Существует огромное количество талантливой музыки, но ее не показывают на ТВ. Можно даже подумать, что современная украинская музыка переживает кризис. А на отборе выяснилось, что это не так». Золоті слова, чи не правда?

«Если бы я видел их клипы, не зная, что это украинские ребята, – подумал бы, что это очередные британские группы. Очень воодушевляет, что у нас есть такие люди». Надихає? Ще й як.

І що робити, щоб цю суперечність усунути? А от що: «И они не рвут на себе волосы оттого, что их не крутят на радио, не кричат, что их не показывают на ТВ. Они с удовольствием делают свою работу, и делают ее блестяще». І в той самий час: «Я очень боялся, что профессио­налы будут выбирать умную, проевропейскую музыку, а зрители — традиционную эстраду. Людей, которых они любят по телевизионным шоу».

Зрозуміло? Хай собі талановиті артисти й надалі працюють у стіл, заради власного задоволення, а телеканали, шоубізнесові адміністратори — й, треба гадати, сам Меладзе? - й надалі привчатимуть глядачів до «людей, которых они любят по телешоу». Хай талановиті артисти «не рвуть на собі волосся», а в телевізорі й надалі з'являтимуться розцяцьковані ляльки зі стражданнями на тему: «Я вчера любила, а сегодня разлюбила» й із мелодіями, порівняно з якими гами є геніальними шедеврами. І хай саме цим лялькам дістаються офіційне визнання, офіційні лаври — й гроші, гроші, гроші. А талановиті виконавці? А вони, знову ж таки, хай не рвуть на собі волосся.

А річ, певне, в тому, що оті гроші-гроші-гроші дістаються не лише, а то й не так виконавцям, як їхнім продюсерам. І що менш самодостатнім, що більш штучно розкрученим є виконавець, то, цілком справедливо, більший відсоток дістається продюсерові. То хай живе диктат продюсерів! Хай живе засилля виконавців, які без титанічної роботи продюсера рота розтулити не здатні! Хай на телеканалах лунає казна-що — аби лише продюсери залишалися богами, царями й усемогутніми маніпуляторами шоубізнесового ринку.

А талановиті артисти? А вони хай працюють у стіл: може, раз на рік, під час національного відбору на Євробачення, телебачення й зійде до того, щоб їх показати. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1048
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду