Московські пропагандисти здохли

15 Лютого 2016
2272
15 Лютого 2016
10:00

Московські пропагандисти здохли

Ольга Герасим'юк
перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
2272
Це було очевидно на експертному зібранні ОБСЄ «Пропаганда війни і ненависті і свобода масової інформації», яке проходило у Відні 12 лютого
Московські пропагандисти здохли

Це вже не породисті геббельсовидні пси - це кумедні опудала, що зараз працюють уже самі на себе. Вони навіть не знали, які були жалюгідні й комічні - дами в стразах з мікрофонами каналу «Россия», істеричний англомовний паяц у георгіївській стрічці, що представлявся як Russia Today і робив селфі з дамами в стразах, - таких є у світі:) Замучені комплексами й оплачені російським Вовочкой, вони принаймні в своєму дзеркалі здаються собі в своїй ванній кимось дуже важливим.
Ну, й майор чи сержант, чи поручік - кореспондент «Звезды», що викрикував заготовлені тексти, намагався всіх переверещать, вистрибував на задньому ряду з істериками - аж Дуня Міятович, вперше, здається, за всю кар'єру, зупинила роботу й сказала, що викличе охорону...
Воссідав ще цілий ряд уже чистих експонатів з мезозоя російськоі пропаганди - автор кніг про Путіна, член Спілки письменників СРСР, що пам'ятає сталінські часи, а зараз представляє якусь громадську палату, разом із кругленькою дамою з цієі ж палати, якій високий амбал в зачісці Іванушки дихав за спиною й подавав папірці - і вона гнівно декламувала всяке з них, а потім напружувалася, вертіла очицями й шипіла одразу комусь в Москву в телефон, «дєлала доклад». А ще сидів ряд якихось огрядних представників Спілки журналістів Росії, що в паузах сплескував «ай да бєлимі рученьками» й заводив приспів - щось про дружбу й «поніманіє»... І ще один старший дядечко, що представився казахом :), але казахів із такою зовнішністю природа ще не намутірувала... Він дрібуляв навколо столу й, услужливо зігнувшись, тримав диктофон перед кожним із цього паноптикума, а потім і сам взяв слово й раптом обгидив увесь свій Казахстан за його несвободу слова :)
Майор із «Звезды» кричав у космос тексти про «ми єдіний народ» і «ми любім наших братьєв», а весь перелічений вище хоровод підспівував «пріпєв» - і все це було не що інше, як зйомка сюжетів для звіту тим, хто послав їх на цей форум.
Акуратно прибравши всю решту людей і подій, вони склепають (і вже склепали) сюжети з цих частушок - that's it.
Європейці намагаються завести розмову про стандарти, про спільне визначення пропаганди й тероризму - і це правильна робота, без якої ще сто років ми не матимемо таких визначень... Робота довга, теоретична, що потребує мозкової атаки не однієї сотні філософів і практиків... Досі це ще не вдалося зробити - і справа нині робиться ще важчою...
Але росіяни - абсолютно безнадійні для цього. Вони скоморошествують, кривляються, смішать всіх і псують повітря - і, здається, це вже чисте самообслуговування. Бо розіграний ними спектакль - рівня тамбовського клубу художньоі самодіяльності, якщо там такий є.
Гірше всього те , що вони це робили в щирій праведній вірі в свою правоту й богообраність, вони - мавпа з гранатою. Всі спроби з ними інтелігентно поговорити - абсолютно марні...Це - гумконвой і замаскований під бродячий цирк загін зомбі, що може покусать і розчленувать...Їх не можна пускати на поріг!
І - звідки лише можливо, виключать їхнє хворе типу телебачення, їхні отруйні типу фільми й пісні! Висновок, в якому не сумніваюся.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2272
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду